Äpplepaj utan socker och glutenfri.

Äppelpaj – äpplepaj eller vad det nu heter?!

Posted on Posted in Efterrätt/tilltugg, Glutenfritt, Mejerifritt, Recept, Vegan

Älskar fredagar! Då brukar jag göra lite lyxigare mellanmål/fika och sen smuttar jag och sambon på lite bubbel. Man måste lyxa vid de tillfällen man kan i livet♥

Detta blev fredagsfikat idag!

Äppelpaj! Eller… äpplepaj?!

Jag säger äpplepaj, alltså äpple plus paj?! Men datorn vill stava äppelpaj ?! Ajja hur som helst, här kommer en paj gjord på äpplen haha. Utan något socker eller sött alls dessutom! Och glutenfri! Peeeeerfekt till helgfikat 🙂

Paj på ett jäkla äpple eller tre.

Skala några äpplen och skiva de tunt.

Lägg ner i en form och pudra över vaniljpulver (INTE vaniljsocker alltså!) + kanel. Snåla inte 😉

Klicka över kallpressad kokosolja eller smör eller varför inte båda 🙂 Jag hade kokosolja just idag!

Mosa ihop (med händerna) kokosolja/smör med glutenfria havregryn + ytterligare lite vaniljpulver, kanel och kardemumma.

Klicka ut havregrynsröran över äpplena och in i ugnen tills äpplena mjuknat och havregrynen fått lite färg.

MÖMS 🙂

Äpplepaj utan socker och glutenfri.

Uppdatering… för en mer lågkolhydrat och paleovariant går det byta ut havregrynen mot mandelmjöl!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *