utsikt, livet.

Att inte ångra livet

Posted on Posted in Lycka, Personlig utveckling

Lever du som DU vill?

Om man googlar lite snabbt på vad människor, framförallt gamla eller döende, ångrar mest i livet så toppas listorna med:

Att de ångrar att de jobbade för mycket, att de ångrar att de inte var mer med sina barn när de var små, att de inte reste mer och att de inte följde sina drömmar och sitt hjärta fullt ut.

Det här känns ju bara sååå tragiskt på nåt sätt. Det är ju några av de viktigaste sakerna i ett liv – relationer, drömmar och lycka typ.

Det är så lätt att vara mitt uppe i livet utan att fundera.

Man får inte glömma att pengar betyder INGENTING den dagen du dör. Även om man såklart måste ha så man klarar sig när man lever. Men det är en helt annan sak. Vi lever i ett materiellt överflöd idag och vi köper saker som vi överlever utan. Yta. Det är inget annat än yta.

Den där inredningsdetaljen gör dig säkert lycklig för stunden, men efter ett år? Det där dyra sminket gör dig säkert snygg – men mer lycklig?

Det kan vara tufft att treva sig fram, i osäkerhet eller i blindo och inte veta vad som komma skall. Jag vet, för jag är själv lite i den situationen just nu. Men eftersom jag inte vill ångra något har jag inget val. Och eftersom jag vill följa mitt hjärta så är detta det enda rätta.

Att betala för en dyr utbildning utan att veta vad den leder till – hur kan jag vara så dum som gör det?!

Det enda svar jag har är att om jag inte utbildar mig inom hälsa kan jag ju garanterat veta att jag aldrig kommer få jobba med det. Och eftersom mitt hjärta väljer det här – så är jag beredd att lyda.

Det kallas magkänsla!

Men för det är inte jag nån supermänniska på något sätt. Jag är som alla andra, som dig. Så kan jag så kan lika gärna DU.

Det enda jag vet idag är att:

Jag inte vill bli den där som ligger på sin dödsbädd och ångrar sig. Jag vill inte ångra livet jag levde. Eller det jag INTE levde kanske man snarare ska säga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *