Mobiltelefon med texten socialmedia-detox.

Detox från sociala medier

Posted on Posted in Lycka, Personlig utveckling, Personligt
Känner du som jag att den där telefonen och framförallt alla sociala medier kanske tar liiiiite för mycket tid av ditt liv och din tankeverksamhet?

Numera försöker jag åtminstone tänka på att inte ha telefonen bredvid mig när vi äter tillsammans hela familjen. Eller när man har vänner på besök. Jag hatar verkligen när man sitter med blicken ner och telefonen i hand när man äter eller ännu värre, umgås!

S å  o t r e v l i g t !

Och jag försöker också lägga ifrån mig telefonen när den inte behöver vara precis bredvid mig – till exempel när jag leker med sonen.

Men det är inte så lätt!

Jag erkänner.

Jag tänker på telefonen när den inte finns nära och jag blir allt lite sugen på att öppna upp och scrolla lite bland sociala medier – egentligen inte av nån speciell anledning, men typ bara för att.

Någon mer än jag som känner att detta stjäl ens tid?!

Har tänkt på det… Hur ofta är man bortbjuden, säg på kalas eller julafton, och fokus enbart ligger på att UMGÅS numera? Typ aldrig. Så sorgligt. Vi slutar umgås och titta varandra i ögonen när vi pratar. Vi tappar det sociala samspelet – och hur ska vi förresten lära våra barn hur det fungerar med dessa oskrivna regler när vi inte ens själva längre följer dem?

Jag har länge funderat över att ta en socialmedia-detox i några dagar. Stänga av och inte röra telefonen alls. Flygplansläge på. Eller kanske enbart ha telefonen för samtal – ni vet – ring ring!

Ja, det går faktiskt ringa fortfarande…

Jag har inte kommit längre än så i tankarna, tankarna har inte blivit handling riktigt än men jag planerar för det. Vet dock inte när. Ännu en ursäkt för att slippa släppa den där kära telefonen kanske?

Att konstant vara uppkopplad och tillgänglig blir stressande. Man kan liksom aldrig släppa allt för man vet att man kan bli avbruten eller efterfrågad. Det kan vara otroligt nyttigt att bara vara med sig själv och sina tankar eller bara umgås med den där kompisen totalt ostört.

Att släppa allt annat och fokusera mer på det vi gör och inget annat.

Händer inte så ofta nuförtiden va?

Har du haft en socialmedia-detox någon gång?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *