Dadelbollar, osvavlade aprikoser, dadlar i glasmatlåda.

Kalas och socker – hur jag gör med min son

Posted on Posted in Hälsa, Personligt

Hej!

Idag är det Valborgsmässoafton och just idag firar jag och sambon nio år!! Helt galet vad tiden går fort!

Det är en väldigt kall Valborg dock så får se lite vad vi hittar på ikväll, om vi orkar ta oss ut och frysa. Sonen är ju så liten än så han bryr sig inte särskilt mycket 🙂

Annars flyter livet på. Jag blev dessvärre smittad av sonens förkylning så mina fina blodsockervärden förstördes över en natt och har fortfarande inte stabiliserat sig! En av det absolut jobbigaste sakerna med att ha diabetes är att så fort man har minsta lilla virus i kroppen som härjar så påverkar det blodsockret väldigt negativt!

Ibland kan det kännas lite orättvist… perfekt kost och sömn typ – och ändå blir man ”straffad”.

***

Vi var förresten på kalas i helgen och kalas betyder ju oftast sockeeeeeeer!

Jag tog med mig dadelbollar, osvavlade aprikoser och några vanliga dadlar till sonen – vilket gick hur bra som helst! Än så länge ska tilläggas.

Jag la upp en bild på min instagram och frågade hur ni andra gör vid bjudningar som innehåller socker, gluten, mjölk eller annat man vill undvika och de flesta tog med eget. En del lät det vara fritt fram på bara själva kalasen och ett tips jag fick var att se till att barnet ätit ordentligt med mat så han är mätt innan sockerfrossan.

Livet som mamma har sina prövningar. I alla fall om man vill vara uppdaterad och inte bara följa med strömmen.

Det kommer bli både intressant och jobbigt att se hur framtiden blir när det kommer till socker gluten och mjölk. Dessa tre undviker ju han idag, förutom smör. Jag själv också för den delen och för min del så blir det alltid bara en kopp slät kaffe vid tillställningar som dessa.

Jag tänker att lär man sitt barn hur man mår när man mår riktigt bra med hjälp av bra kost och medvetenhet så kommer barnet också den dagen han frossar i socker och gluten märka det genom sitt mående.

De flesta är idag så pass ”höga” på socker och raffinerade kolhydrater hela dagarna så de inte märker någon skillnad.

Hur många känner dessutom sin kropp idag? Alltså så pass väl att de kan känna av temperaturskillnader i kroppen, så pass väl att de kan känna om något är fel och när allt är tipp topp?

De flesta av oss idag är så upptagna med ”livet” att vi inte märker när något inte står rätt till. Vi är för stressade och upptagna.

Jag har förresten varit inne på det spåret tidigare, om hur mycket våra kroppar berättar för oss, men vi inte lyssnar… Utsidan speglar insidan

***

Hur som helst.

Jag kommer undvika socker gluten och mjölk så länge det går och den dagen det inte går längre då hoppas jag att han märker på sitt mående att han ätit något kroppen inte mår bra av.

***

Hur gör du på kalas eller liknande tillställningar?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *